dilluns, 23 de març del 2009

Programa de so: Audacity

Ens han presentat un programa, lliure i de codi obert, que està destinat per gravar i editar so. Hem pogut apreciar i treballar en aquest a classe, i en arribar a casa l’he descarregat gratuïtament!

Durant les sessions de la primera setmana de Març hem treballat amb la nostra veu i les de les companyes, gravant-les i reproduint-les en el programa Audacity. Aquest ens ofereix i ens permet treballar a partir de diferents característiques per retocar o modificar alguns aspectes del so.

La proposta que ens ha fet la mestra, ha sigut fer grups de quatre persones, i repartir-nos un text, per tal de gravar cadascuna en el seu ordinador, i amb el programa de so, la seva frase amb la seva veu. Per això, hem utilitzat un micròfon i uns auriculars.

Un cop les veus estan gravades i guardades com a “exportar arxiu WAW”, cadascuna les envia al blink. Les posem en una carpeta compartida, on totes tenim accés. Agafem les els arxius de les companyes del nostre grup i les copiem en el nostre escriptori, per tal d’obrir-les totes les del grup amb el programa, i ajuntar-les per aconseguir formar la frase sencera.

Per poder obrir les altres gravacions hem d’importar àudio i seleccionar els arxius. Un cop tenim totes quatre, juguem amb so i silenci, per poder escoltar la veu seleccionada. Aquest ens permet seleccionar una veu, o totes a la vegada.

Podem modificar el volum a través de la pestanya d’efectes, tractar les quatre veus i posar-les a la mateixa intensitat de so.

Un altra característica és retallar, amb les tisores, els trossos que no ens agraden o que queden vuits. Ens permet encaixar totes les veus, sense deixar vuits entre si. L’ordre el podem modificar al nostre gust, amb una icona de fletxes als dos costats, que ens permet desplaçar les diferents veus i encaixar-les. Per poder reproduir tot seguit hem de seleccionar play, i així podrem escoltar si hem aconseguit el resultat desitjat. Per compartir el nostre treball farem les mateixes accions que abans per enviar-lo al blink i poder compartir-lo.

Una de les classes posteriors a la presentació del Audicity, la vam dedicar a posar una cançó de fons en les nostres gravacions anteriors, això ens va fer aprofundir més en els nostres coneixements envers al programa.

Sembla mentida que abans havíem de rebobinar amb cinta de casset, i no podíem calcular al mil·límetre el tros de un so o una cançó amb una altra. Penso que aquestes noves tecnologies en permeten molta precisió, qualitat i molta rapidesa, ja que un cop li agafes pràctica, resulta fàcil!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada