divendres, 27 de febrer del 2009

Digitalització i retoc d'imatges amb el programa Gimp

La classe de Divendres 27 de febrer del 09 ha estat força interessant, per a mi. Hem tractat les imatges digitals, i hem pogut comprovar com les noves tecnologies deixen enrere els mètodes convencionals.

Les càmeres digitals ens permeten captar les imatges analògiques i passar-les a un arxiu, i això ens permet la possibilitat de traspassar-les i manipular-les. Aquest fet es caracteritza per el llenguatge que utilitzen aquestes, és la transformació del codi binari (o-1) un llenguatge que s’interpreta i ens indica les interpretacions. Ens permet la seva visualització en diferents formats i suports digitals, com en ordinadors, mòbils … etc.

Després de la presentació del temari, hem pogut tractar la digitalització a través de les nostres càmeres digitals, i fer-nos fotos les unes a les altres, per tal de compartir-les en el bloc. Així mateix la imatge l'hem pogut retocar amb un programa anomenat Gimp. M’ha agradat perquè l’he trobat molt semblant al Photoshop, però més senzill i amb un avantatge, és gratuït per a qualsevol usuari!

Prèviament hem parlat de la importància de tenir en compte la qualitat de resolució que li donem a la foto, ja que les mides proporcionals i la qualitat de resolució caracteritzen la imatge. Depenent per a que la farem servir, modificarem o no les seves característiques, la mida, el color, intensitat de llum... etc.

Gràcies a les possibilitats que ens ofereix el programa de retoc Gimp, hem compartit nous coneixements tecnològics amb les companyes, retocar, fer, desfer… i visualitzar la imatge retocada a través del nostre bloc. Com ens agrada fer fotos! Aquí deixo la que he manipulat…

Uns somriures!!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada