dijous, 16 d’abril del 2009

Procés del treball realitzat: Vídeo Educatiu


La idea de adaptar un conte per a realitzar el nostre vídeo educatiu, va sorgir després d’unes quantes propostes, que portades a mitges a pràctica vam descartar.

Així que vam adaptar un conte, de Marcus Pfister, al temps establert per l’activitat. Totes coincidíem amb la idea de fer titelles amb pals i dibuixos pintats, amb un escenari fet per nosaltres, i un conte, el Peix Irisat. Coincidíem amb aquest , ja que el coneixíem i ens agradava els valors que tractava envers als nens. Així dons ens vam repartir tasques i vam quedar a casa d’una de les membres del grup per a dur tot el procés que aquest treball requeria.

El suport que vam utilitzar va ser una càmera digital de 5 Mega píxels, aquesta tenia un trípode adaptat, per tal de facilitar l’estabilitat de la imatge en totes les seqüències. Un cop els preparatius enllestits vam decorar la paret amb el plànol que es fixaria la càmera.

Abans de començar la gravació vam fer els últims retocs del guió i últim assaig, i a continuació va començar la reproducció de la primera escena, i correlativament vam gravar les 6 escenes. He de dir que algunes repeticions vam pensar adjuntar-les com a tomes falses. Va ser molt divertit el procés de gravació, per les caracteritzacions que fèiem de cada personatge .

Un cop acabat el procés de gravació, vam engegar l’ordinador i vam traslladar els vídeos al escriptori. Vam obrir el Movie Maker, i a través de Importar vídeo vam adquirir totes les seqüències. Per ordre les vam arrastrar al guió gràfic, i a continuacio vam crear els efectes i les transicions que més ens agradaven per al nostre estil de vídeo.

Seguidament vam fer els títols i els crèdits, que acompanyaven el nostre vídeo, i amb el programa Audacity, de so, vam gravar amb les nostres veus, totes juntes, el títol del conte. I després vam escollir la cançó de la Sirenita, “Bajo del mar”, i la vam ajustar al temps del vídeo, retallant-la, i important l’arxiu retocat, per ajustar-lo al vídeo i així poder adjuntar-lo en els crèdits finals per animar el final del nostre conte.

Ha estat una experiència molt positiva, ja que em pogut experimentar amb diferents recursos i hem comprovat les possibilitats que ens ofereix el programa, Movie Maker, per a editar un vídeo. El resultat ens va agradar, per això dir a les meves companyes que, hem de motivar-nos per a continuar innovant!!
Gràcies a totes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada